Мария Шарапова, Неудържимата

Мария Шарапова, Неудържимата
На 12 септември 2017 г. бе световната премиера на сензационната автобиография на Мария Шарапова, която ще излезе на български език през ноември със знака на „Хермес“ и заглавие  „Неудържима: моят живот досега”.

Sharapova-Cover-BG

Една жена на 30 години спечелила милиони от наградите на турнирите по тенис


Болезнено откровена и истинска, Мария Шарапова разкрива неподозирани подробности от живота си. За Григор Димитров, за тежкото си детство като емигрант в Америка, за допинг скандала, за волята за победа, за триумфалното завръщане на корта.


Предлагаме ви два цитата от българското издание, върху което екипът на издателството работи:


***
Наистина научаваш много повече от загубите, отколкото от победите – за играта и за себе си. Изправяш ли се, когато си повален? Способен ли си да продължаваш да опитваш, когато ти се струва безсмислено, когато играеш само заради играта и когато разочароваш всички? Изправяш ли се всеки път, в който си повален? Или просто се отказваш? Това беше твърдостта, за която говореше Юдкин преди толкова много години. Никой няма представа как ще реагира при дадено бедствие, докато това бедствие не му се стовари на главата.


***
Когато парите започнаха да идват… научих нещо. Сякаш изведнъж бях проумяла истината за света. За първи път разбрах за какво е всичко. Тенисът беше спорт, но не беше само спорт. Той беше страст, но не беше само страст. Той беше бизнес. Той беше пари. Той беше стабилност за семейството ми. Вече го бях разбрала. Може би ще си помислите, че това ме е разстроило или объркало, но стана точно обратното. Най-накрая осъзнах защо правя това. Най-накрая разбрах какви са залозите. Най-накрая всичко придоби смисъл. От този момент насетне задачата ми стана пределно ясна – просто излизай и побеждавай.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.