Психологически зависимости

Психологически зависимости

Психологически зависимости


Не толкова отдавна американски учени включиха зависимостта от интернет към Психологическите зависимости. Сега тя е наравно със зависимостта от цигари и наркотици. Лекари от Китай започнаха да лекуват интернет зависимост още през 2008 г. в Австралия също е призната за заболяване. Има хора, които могат да прекарат часове и цял ден пред екраните на своите устройства (компютър, смартфон, таблет, монитори). Според психолози интернет с явява един от начините за борба със стреса. Когато човек не може да се справи с обстоятелствата, се опитва да намери друга реалност, по-прост и комфортен.

Някои се опитват да намерят решение в огромно количество вкусна и не винаги здравословна храна, други в света на онлайн игрите.

Зависимостта се диагностицира лесно.

Ако човек се лиши от любим навик в него възниква тревога, чувство за раздразнителност. Не трябва да се върне човека към реалността и тогава да се променят навиците.

Учените съставиха списък на сериозни психически зависимости

-      Зависимост от мобилни устройства с достъп до интернет – е на първо място

-      Алкохол

-      Цигари

-      Мазна храна

-      Наркотици

-      Зависимост от компютри

За да се преборят такива зависимости човек трябва да се обърне към психолог, който да му помогне да разбере проблема и да намери изход от ситуацията.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.