Британска елегантност

Британска елегантност

Британска елегантност
Един от най-старите стилове в облеклото - английският, е разпознаваем особено ясно в начина, по който изглеждат тоалетите и цялостната визия на Кейт Мидълтън.


Този стил е по-консервативен, догматичен и строг и предполага съответния лайфстайл. Асоциациираме го с монархията, замъците, традициите и строгостта на канона. Сещаме се за викторианския стил, дизайнерката Вивиан Уестууд, Александър Маккуин, но и такива от новата генерация, като Виктория Бекъм.
Няма как да не го свържем с тренча и някои вечни десени, като шотландско каре и туид. Негови характеристики, освен тези десени, са всички нюанси на кафявото, сивото, тъмно синьото, неярките червени и меки нюанси на светлите цветове... костюмът от 3 части, леко вталените сака и жилетки, както и панталоните с класическа кройка. Също правата пола, плисираната или леко разкроена такава. А роклите в този стил са много разновидности на сдържано елегантни модели, без излишни детайли и дължини около коляното. Деколтетата по-често са затворени.

Но затова пък шапките, като основен акцент и най-застъпен аксесоар, са в огромно разнообразие - с пера, цветя, камъни, панделки, воалетки... Те неизменно вървят с класически, малки чантички и клъчове. Също и ръкавици, както и стандартните обувки със средно висок тънък ток. Обувките, които са типични за британския стил, са оксфордите, ботите, както и вечната аристократична класика - жокейските ботуши от кафява или черна кожа. Толкова любими и приложими дори днес, те могат да бъдат комбинирани и с бричове или тесен деним. Също със спортното жокейско сако с кожени елементи и съответната шапка, както и тениска или риза. Пуловерите, с ромбове или без, са друг типичен елемент от този стил.

Ако сте решени в такава стилистика, не може и без високия клас часовници и бижута, очила, чадър или бастун. Английският стил предполага и изчистени откъм детайли палта, пелерини, сака и жилетки. Той е добре разпознаваем в кежуъл стилистиката и си има своите строги правила за онези роял събития, които привличат вниманието на цялата общественост. Все пак, правилата във високия стил се диктуват от там!

Разказ за британската елегантност и стил от модния експерт Фани Албайрак за БНР

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.