Хороскоп Стрелец за 2017

Хороскоп Стрелец за 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
СТРЕЛЕЦ
23 ноември – 21 декември


Златната среда ще търсят цяла година стрелците, но не меката и леката, която уцелват от първия път, след което с божествен замах и артистичен поклон рисуват около нея кръгозор.
През 2017-а ще им се наложи да се въртят в епицентъра на истината - там, където са смесени късмет, успех, шанс, любов, но и болка, падение, грях и всички те си имат приемливи основания, по цял куп доводи за и против, пораждат обиди, но и милост от състрадание, а всъщност се нуждаят от безпристрастен синдик.
Тази година вие ще сте съдиите, безгрижни стрелци. Ще ви се налага да влизате в роля на мъдреци, да хващате в капан лъжата, да разплитате интриги, да се потапяте в кацата с изкушения, пари и власт, а след това да си посипвате главата със сол, да си измивате ръцете с диджестив от оправдания, приоритети, каузи, обобщени под надслов – „обществен коректив“.
А всъщност големият въпрос, който мнозина от вас едва ли ще си признаят ще е, с какъв аршин да мерите, според какво, или според кого да оцените, какви да са точно критериите, според които истина е добро или вина.
Мнозина стрелци още от началото на календарната година, а и малко преди това, ще приемат предизвикателството на Пространството и ще тръгнат на пътешествие към истината, към откриване и изследване на различните ѝ лица. С внимание ще изучават позицията на другите, ще споделят опит, ще са склонни на компромис само и само да постигнат мир. Водеща все пак ще остава целта да не губят достойнство, да не се стъпква личният им авторитет.
Колкото и да ви се иска да запазите статуквото, стрелци, още от януари осезателно ще стартират процеси, които неумолимо ще водят до промяна във вашия живот. Възможно е да се наложи да смените жилище, град, даже държава, да ви предложат нова работа или по-висок пост. Решението за промяна обаче няма да е никак лесно. Ще е комбинирано с необясним страх, че с новото начало, ще се наложи да изгубите част от личната си сигурност, спокойствие, а може и морал, т.е. да се наложи да обслужвате с избора си чужди интереси, да правите компромиси със съвестта и най-вече с истината.
Тази година с повечето стрелци ще се случи промяна и е твърде възможно, а и по-добре да стане по тяхна воля и по техния начин – от първия път и с лекота. Ако до края на януари не успеете да вземете решение обаче, въпреки че конфликтът е назрял, по-добре да отложите старта на нещо ново за след няколко месеца. Причината е в Юпитер, вашият управител, който ще е ретрограден от 6 февруари до 9 юни.
През този период за повечето представители на Зодиака важни ще станат въпросите за морал, достойнство, етика и чест. Възможно е да се налага да доказват правотата си, да се защитават, да обясняват действията си, но и да се съмняват в поведението на другите, да търсят доказателства за достоверност и правота.
И понеже честолюбието при повечето стрелци ще се подчертае и за тях ще е изключително важно да не опетнят личния си авторитет, е възможно да станат по-критични от нормалното, да защитават илюзорни истини, даже да си служат с методи, които да ги изкарат прави на всяка цена.
Докато Юпитер е ретрограден, не е добре да влизате в принципни спорове, стрелци, да вземате генерални решения в отношенията с другите, да заставате на едната или другата страна. Опитайте се също да не започвате съдебни дела, защото правото може да не е на ваша страна!
Свръх емоционален за много стрелци и в известна степен нереалистичен ще е месец март, когато малко след Слънчевото затъмнение Венера също ще обърне своя ход. Възможни са ситуации с разпалени страсти, гореща защита на кауза или важна лична цел, издигане на идеалистични критерии, настоятелно изискване от другите да се съобразят и променят. Успехът в работата, но и отношенията вкъщи ще са на кантар и по-интересното е, че даже и да има социални успехи, признание и аплодисменти, Стрелецът някак си няма да се интересува от тях, а заслепено ще се вторачва в периферията на случващото се и ще търси доказателства за някаква своя правда, различна от действителността.
Все пак макар и краен и в известна степен критичен, пролетният ретрограден период ще даде възможност на много представители на оптимистичния знак да преосмислят мотиваторите за своите дейности, да анализират критериите, по които оценяват делата или пък очакват да ги поощрят и наградят. Възможно е да се възобновят стари контакти, да изплуват случки, които са били причина за вина или пък за победа и сега на тях да се погледне от различна страна. Ако успеете да се дистанцирате от нараненото его и обидата, и погледнете над ситуацията с обективно око, може би още до май ще си дадете сметка, че вече не мерите нещата със стария аршин, че това, което ви е нанесло морална болка преди, сега е без значение, че старите партньорства вече не работят, защото самите вие сте много променени от преди.
Ако успеете да се въздържите, стрелци, и до юни откажете да вземате ключови решения, да отсъждате, да заставате на крайна страна, в началото на лятото, когато Юпитер тръгне напред, изведнъж ще се почувствате по-сигурни, по-уверени в себе си, ще се интересувате от поощрения и успех, само ако наистина имат значение за вас.
Месец юни ще е изключително ползотворен за контакти, договорки, подписване на сделки, а за някои представители на знака това ще е време за нова любов. Сигналите, които ще се появят във връзка с промяна на работата, за неудовлетворение от сегашното положение и нужда от нов източник на средства, вече ще са реалистични, основани на опит, а действията в тази посока могат ефективно да доведат до положителен резултат.
Едва през юли и особено след августовското Слънчево затъмнение, стрелците ще са готови да тръгнат по нов път. В какво ще се изрази промяната ли? Преди всичко в осъзнаването, че гледате на света с нови очи, че ви интересуват неща по-близки до сърцето, че за вас става важна не някаква истина по принцип, изградена от навици, старчески съвети и изкуствен етикет, а правдата в космически смисъл, която съдържа в себе си поне две страни и изисква активно взаимодействие, за да могат да се помирят и хармонизират, за да дадат плод.
С тази нова позиция някои стрелци вече през септември, когато и Меркурий ще се движи в прав ход, ще бъдат готови да поемат нови отговорности, да сменят работна позиция, да влязат в ново партньорство и колектив, някои ще предприемат пътуване за чужбина и ще изберат да тръгнат по коренно различен от досегашния път.
Добре е до началото на октомври да сте наясно със средата около себе си. Да сте подбрали със сърцето приятелите, даже и да са много различни от преди, да сте определили враговете и направили постъпки за сближаване с тях или поне да има опит за хармонизиране на дразненията и избистряне на съмненията, които ви разконцентрират и пречат да чуете истината, да обсъждате обективно и без страст.
От средата на октомври, когато Юпитер, учителят по вселенски морал влезе в подземията на Скорпион, и особено от ноември, мъдрите юпитерианци вече ще имат друг интерес – ще насочат вниманието си към враговете, скрити в себе си, ще изучават фобии, страсти, страхове. Ще се опитват да стигнат до дълбините на подсъзнанието, да опитомят разрушителните импулси, да се научат да работят с тях.
Това обаче ще е урок, който ще се наложи да учите цяла една година, чак до края на 2018-а, когато Юпитер излезе от Скорпион. През този ноември обаче темата ще бъде зачекната и то откъм изкусителната ѝ страна. Възможно е да се появят предизвикателства, които да ви вкарат във властта, да ви натоварят с повече отговорности, но и с провокации за подмяна на истина, с престъпване на закон. Възможно е също така заради репутацията да се наложи да избирате между парите и любовта.
До края на годината обаче кризи и сривове не ви заплашват, още повече, че в средата на декември Сатурн, тъмничарят, който вече две години ви свива перките, кара ви да се чувствате виновни, сковани, притеснени, най-сетне ще излезе от вашия знак и ще ви остави да се ширите на воля, до където стигнете с желанията и мисълта.
Всяко самоволно отклонение от правилата обаче, особено тези, написани от самите вас, ще се наложи да изстрадате с криза и да платите скъпо след време, не сега, не и тази година! Ако сте си научили урокът на Сатурн по търпение и отговорност, и този на Юпитер,по компромис и постигане на хармония в отношенията с другите, значи ще успеете да укротите страстта, да не се поддавате на изкушения и да запазите неопетнени високите критерии за истина, справедливост, етика, морал и Закон.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.