Хороскоп Козирог за 2017

Хороскоп Козирог за 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
Козирог
декември – 20 януари


Бавно, стабилно и уверено подхождате в Новата година. Изглеждате някак затворени за външния свят, с поглед, взрян някъде навътре, дълбоко в себе си, все едно извършвате свещен ритуал. За мнозина представители на най- структурно образуващия знак от Зодиака, 2017-та действително ще се окаже преходна, подготвителна, в известен смисъл сакрална за тялото и духа, които вече е крайно време да се адаптират към промените, да потвърдят щетите от разрушенията,  да сътворят противобедствен план за съзидание на нов дом.

Същинското ново начало за много козирози ще започне след една година, когато техният управител влезе в собствения си знак – Козирог. До тогава обаче осъзнатите ръководители на Зодиака ще трябва да действат, но тихо, без глас, да забъркват нови строителни съставки, да месят модерен кирпич, да бележат новите места на темелите и да се подготвят за старта на различен  градежен период.

Отговорно, даже твърде отговорно ще подходят към живота мнозина козирози още в началото на новата година. Ще се захванат с делова работа, ще се опитват да осъществяват служебна комуникация, да сръчкват администрацията, да внасят в екипа дисциплина и ред, но много ще им трудно, да правят нещата така, сякаш никога не е имало празници, още по-малко дървена ваканция и никакъв  кучешкия студ. Ще им се струва, че светът около тях спи зимен сън, което няма да е далеч от истината и че апелът им за продуктивност остава ни чут, ни разбран.

И може би точно неправенето на нищо през първия месец от годината, тъпченето на едно място от една страна, обърканите и неясни илюзии, в които е потопен света от друга, ще се натрупват, ще натежават и е възможно да ги разтърсят, да ги накарат да  се ядосат, да се заканят да вземат мерки и нещо да променят.

До края на януари промяна за козирози ще има, но тя ще е по-скоро външна, по причина на обстоятелствата, на фактори, не зависещи от тях. Възможно е да се случат рокади в работата, да възникне предложение за дълъг път до края на година, или у някои творчески ориентирани представители на знака странно вдъхновение да се роди, но такова, което да ги хвърли в съмнение и даже смут, да ги провокира към мисъл да се захванат или не, да си останат ли при сигурността на отколешната рутина.

Новолунието във Водолей и особено влизането на решителния Марс в Овен значително ще активизират действията на всички и козирозите въобще няма да са най-назад. Даже напротив, тъй като през януари те така и не можаха да се отпуснат и поспят, още веднага след Новолунието ще се почувстват по-решителни, по-уверени, по-мотивирани да създадат организацията, която според тях е нужна, за да се задвижат поетите ангажименти като по вода.

И успехите няма да закъснеят, особено в преговорите, в планирането, в договарянето в бизнеса като цяло и по-специално в дейностите, които изискват самостоятелни решения, лична воля, активност, представяне, даже пропагандиране на позиция на висок глас. През целия февруари, и въобще докато Марс е в Овен, за вас, козирози, ще е стратегически важно да слушате другите, да се оглеждате за нови лица, да надушвате промените, които вече врат и кипят, но повечето хора незабелязват, пренебрегват и считат, че не се отнасят за тях.  По-значими и дълбоко впити в кореновата ви система за устойчивост и ред ще бъдат успехите, само  ако съзнателно се опитвате да надскочите собствената си инертност, остарялото си чувство за стабилност, присъщите ви страхове, какво ще кажат хората, да не би да ви се присмеят, да не ви послушат, да не се подчинят.

Ключово в този план ще е Слънчевото затъмнение на 21 февруари, което може не на шега да разтресе представите ви за личен и приятелски кръг. Вероятно е да се случат събития, които значително да ускорят преместване, раздяла, смяна на обучение, записване на нов курс, все неща, които отдавна клокочат в съзнанието на козирога, но до тях все не стига ред, най-вече заради страх, че ще се изложи или че няма да успее да постигне отново стабилността.

Е, в края на този февруари, много сериозни симптоми за промяна ще се появят, които само до година време изцяло ще променят мирогледа и на най-консервативния и упорит козирог.

И все пак вие, козирози, сте господари на времето, и за никъде не бързате, знаете, че което трябва да се случи, то ще се случи когато трябва и тогава ще е най-добре. Това дълбоко вътрешно разбиране много ясно ще се прояви през двата дълги ретроградни месеца – март и април, през които първо Венера, а след нея и Меркурий ще се върнат назад. А междувременно в ретроградна фаза ще премине и управителят на козирог, Сатурн, който ще забави административните решения, ще задържи съдебните казуси, ще постави под въпрос всичко, което е свързано с подпис и Закон.

Още след  10-ти март, когато Марс влезе в Телец, многото представители на упорития знак ще станат по-амбициозни, по-твърди, даже инатлии, ще искат да стигат до реален резултат. Но понеже и Венера и Юпитер ще са ретроградни, а те определят обективността на нашите избори, правдивостта на решенията, е твърде възможно делата да не се получават, очакванията да не се постигат, независимо от упорството, волята и перфектната методика на и най-организирания козирог.

Много неща ще ви дразнят в началото на пролетта, някои от тях може да приемате твърде емоционално, да искате да рушите, да се разделяте, да започвате отново. Може би и това ще стане, но не сега.

През март и април е важно да не правите резки емоционални завои, да не се хвърляте в рискове с главата напред, въпреки, че е твърде вероятно нещо отвътре да ви боцка и да ви агитира за скок. Има неща, които ще трябва да преживеете отново, да дообсъдите с други хора, да си дадете време за преценка на сърдечен или финансов риск. Същевременно и втори варианти ще се появят, и изкушения ще дебнат, ще се чувствате като притиснати между две стени.

Със сигурност ще се наложи козирозите да действат, но едва през май, когато звездните задръжки и необяснимите страхове изчезнат, а те ще са в състояние бавно и славно да поведат всички останали напред, към сигурна земя.

Още след 10-то число на петия месец много козирози ще получат верен знак от пространството, който ще ги насочи по нов, може авантюристичен път, по някакъв начин ще разшири мирогледа, ще им помогне да гледат  през стени, да планират с години напред, да поемат инициатива за невидими на пръв поглед дела. Възможно е до вас да достигне информация, която да преобърне посоката на традиционния ход, да се наложи спешна командировка, да ви предложат обучение в чужбина, или повишение, да се появи щедър финансов партньор.

Всичко, което започнете през май, колкото и странно и различно да ви се струва, да считате, че не сте достатъчно подготвени, че ви липсва квалификация, опит, познание за управленчески модел, е възможно да ви донесе бърз и видим резултат. Звездното условие ще бъде – да влезете в новия проект с цялото си сърце.

Началото на лятото за много козирози ще е емоционално, случайни другарски срещи ще ги връщат към добрите, стари времена, нова приятелска връзка може бързо да се разгори в по-сериозно отношение, а може и козирогът да се задоми, не само на семейни начала, но и по документи, или да се премести в нов дом. Така или иначе през юни основната тема ще е пряко свързана със семейство и любов. Периодът е подходящ и за  ранна лятна ваканция, така че ако ви е хрумнала тази идея, може спокойно да планирате от сега юнската си екскурзия в чужбина или на море.

Юли и август ще са интересни експериментаторски периоди даже за по-консервативния козирог. Пространството ще го предизвиква с предложения, ще насочва интереса към дела, които не са свързани с конкретен физически резултат, а са по-имагинерни, флуидни, необозрими. Особено след Слънчевото затъмнение в Лъв и малко след това, когато и Сатурн се обърне и тръгне в прав ход, редица представители на организирания и дисциплиниран знак ще пожелаят да се покажат с ново амплоа, да рискуват сигурността и да започнат нещо ново, или поне да се захванат с обучение и специализация, които ще им помогнат да развият непроявени умения, да опитомят свой талант.

Истинският креативен и новаторски за вас период обаче започва една след 7 септември, когато ще приключи поредната ретроградна фаза на Меркурий. През това време вие вече ще сте готови с плановете, ще сте срещали с различни хора, ще сте попътували, ще се подразнили на препятствията у дома и най-вече – ще сте разширили значително моралния си и екзистенциален кръгозор.

През септември също ще се появяват възможности, може би дори ще ви предложат съдружие, ще стартирате нов бизнес, ще рискувате с пари. Решенията обаче, особено тези, които изискват лично мнение, воля и смелост, ще са по – сигурни, базирани на опит и анализ, и с ясен бъдещ план.

От октомври, когато Юпитер се настани за една година в Скорпион,  до края на 2017-та най-амбициозните козирози да се приготвят за повече власт, отговорност и пари. С влизането на Юпитер в Скорпион именно вие, архитекти на Зодиака, ще вдъхвате сигурност, увереност, професионализъм, респект и ще е съвсем естествено да ви изберат да управлявате във време, когато страстите ще стават все по -диви, вниманието ще се насочи към подземния живот, ще има нужда да се структурират страхове, фобии, табута, да се извадят на светло, да се опитомят и организират за нов живот.

Тази отговорност никак няма да е лесна, даже и да стратези като, защото преди всичко ще изкушава със страсти, които пренебрегват социалния интерес, етика, морал.

Дали ще можете да преодолеете изкушенията и здраво да хванете юздите на колесницата, водеща към нов живот, която устремно ще литне напред през декември, когато Сатурн влезе в Козирог? Положителният отговор ще зависи най-вече от това, доколко през последната година сте успели да се преборите с личните си фобии и страхове, научили ли сте се да рискувате, да летите до висините и да падате, да мечтаете и да следвате целта, даже да изглежда необозрима, и да не оставя материална среда.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.