Хороскоп Овен за 2017

Хороскоп Овен за 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
ОВЕН
21 март – 20 април


Слънчевият герой през 2017-та ще бъде лъчезарен, оптимистичен, магнетичен, но твърде романтичен. И по-добре да е така, в състояние на опиянение или полусън, за да го боли по-малко изпотрошената глава от крайните рискове, които ще поема, често непреценени, от грандиозните планове, пропагандирането на непопулярни идеали, от рушенето на стари правила, ей така, заради недоволство, но често без алтернатива за регулатор, който да хармонизира и канализира освободената енергия след пожарите и взрива.

Годината за повечето овни ще започне лежерно, протяжно и даже мързеливо. Делата, макар и много, ще изглежда че са под контрол. Може да се наложи да се отчетат една –две ревизии на предишен проект, да се представят за втори или трети път едни и същи сметки, да се изяснява коректност на взето решение и предприето действие. Като цяло обаче през януари делата ще се движат като смазани и  по вода.

При много представители на знака обаче, водите ще се окажат измамно спокойни, управляеми и предвидими. А всъщност ще са бавни и неусетно ще помътняват, и е възможно още в този начален за годината период на дъното им да се създадат условия за нови проекти, или причини за усложняване на отношения, да се завъдят тайни интриги и заговори, да се случва скрита активност, невидима с просто око.

Звездите предупреждават, че още през януари е възможно да ви се лепне някоя инфекция или грип, които да се повторят и пак, и пак през цялата година. А може и бебе да се зачене, или пък внуче да се роди, в рамките на календарната 2017-та.

Първи осезаеми сътресения ще посъбудят заспалия овен в края на януари, около 25-то число, когато са възможни спречквания с работодател, словесна престрелка с учител, родител или друг авторитет, които ще настояват за следване на изпитани правила, а самоуверения овен няма да се  съгласи, гръмко ще откаже да се съобрази, ще тръгне на щурм да разбива с гола глава стени.

След Новолунието във Водолей на 29 януари, революционната настройка на и без друг бързо запалимите овни мълниеносно ще се възпламени. Астрологичното начало  на нов лунен цикъл и на годината на Огнения петел ще съвпадне с влизането на Марс, а малко по-късно и с Венера в знака на Овен.

Мотивацията за изява на личната воля ще се форсира до краен предел, гръмко ще се налага мнение, ще се оказва съпротива, ще се преследват желания, може и в собствен интерес. Поведението на някои овни може да стане твърде дръзко, шумно и опасно, и това няма как да не предизвика сблъсък с действащото право и Закона, да не привлече вниманието на шефа, да подразни партньори, колеги или роднини на неочаквано разпелия се петел.

През първите два-три месеца на годината е все още твърде рано ярко да изявявате мощния си глас, въпреки че много ще ви се иска да пеете, да пробуждате другите, да посочвате светлина. Да, и без разпяване, само със сила, инат и мощ другите ще ви чуят, защото няма къде да идат, но за да ви разберат, да вникнат в словата ви и да ви последват, особено ако ще ги водите към риск, ще трябва първо вие да се поупражнявате по пеене, смели овни. Като начало може да започнете от учене на нотите, от намиране на точния тон. Чак по-сетне, когато сте усвоили правилата по хармония, да композирате своя песен, да я запеете с пълен глас.

Първи ярък импулс за промяна и по-скоро реакция на статуквото, осъзнаване безполезността на старите отношения и правила, ще получат овните от февруарските затъмнения, особено след слънчевото от 26.02. Вътрешното напрежение у много представители на знака ще се засили, ще имат чувството, че в тях нещо клокочи като в тенджера под налягане и всеки момент ще се взриви. Възможно е изригвания действително да има, при това изненадващо, без видима причина или пък да се случват грешки по непредпазливост, от бързина, невнимание и неконтролируемост на повишаващия се адреналин.

Много от разделите, които ще направите около Слънчевото затъмнение, овни, кавгите, които ще вдигнете, идеите, които ще се родят, решенията, които ще вземете макар и прибързано, необмислено и даже с потенциален риск, всъщност ще са сигнал, че вече сте на границата на пропукването и няма връщане назад. Пропастта може да се преодолее единствено с лъвски  скок.

И точно, когато се почувствате готови да скочите, пък да става каквото ще, звездите ще ви ударят контра, небето ще ви подложи крак, сърцето за миг като че ще спре и бавно ще се върне назад. Венера, изкусителката, която често е основна причина за вашите мисли, думи и действия, управлява желанията и избистря личната ви цел, от началото на март за 40 дни ще е ретроградна, при това във вашия знак.

За много овни това може да е период на неувереност, колебливост, разочарование дори от взето решение, от поет вече път. Но може и да засили свръх желанието, да искате да правите нещата на инат, въпреки обстоятелствата и забраните, които получавате от Пространството да тръгвате по нов път.

Докато трае ретроградния период на Венера си забранете да предприемате непопулярни действия, да вземате иновативни решения, да установявате нов контакт. Импулсите за промяна ще са или погрешни, или хиперболизирани или грешно разчетени. Възможно е също хора от миналото да се появят, отколешна ревност да се  повтори, стара песен да се запее на нов глас.

Приемете ретро спомените и линковете към доброто старо време като подсещане за взети вече решения, като настройване на етичния ви кантар, който оценява добро и зло, красиво и грозно, истина и лъжа. Повторките, които ще ви поднесе съдбата, само ще затвърдят истинността на взети вече решения и ще ви помогнат още по-категорично да тръгнете по нов път.

Проверката на готовността за изява, за представяне на позиция, за озвучаване пред публика на  новия  личен план обаче няма да свърши с ретроградния венерин период. За съжаление, а всъщност за добро, от 10 април до 3 май се обръща Меркурий и при това пак ще се връща във вашия знак. Сякаш,  за да разрови назрелите идеи, като жарава, да ги провокира с вятър, да провери има ли в тях потенциал, от който да изригне вулкан, с който всичко старо да се унищожи и да се образува плодородна почва за нов живот с период поне за девет години напред.

 

Едва след 9 май за вас започва активен период , овни, в който даже ще е задължително да се проявите, да викате с мощен глас, да споделяте, да рекламирате, да търсите съмишленици. Всъщност вие ще носите импулса за правене на първа крачка в целия свят.

Май и юни, включително и летните месеци ще са много успешни за заетите в сфери на комуникация, реклама, правосъдие, управление на автомобили, хирурзи и за всички, които правят консултации, изнасят презентации, работят с публика в малък или голям формат. Идеите бързо ще се реализират, хората лесно ще ви следват и пари ще се намират. Условието ще е да се прояви лична активност и да не се страхувате от риск.

Августовските затъмнения, и Лунното и Слънчевото, пряко ще повлияят на повечето овни, защото ще се случат в съвпад с Марс. Възможно е точно през това време да се появи симптоматика за започване на нещо ново, да поискате неочаквано да смените  хоби, да проявите талант, да тръгнете на курс, да започнете ново образование или пък да вземете решение за отглеждане на дете. Даже идеята да изглежда странна за другите и твърде изненадваща, добре е в този период внимателно да слушате своето сърце и да го последвате, даже и да се наложи животът ви изцяло да се промени след това.

Всяка промяна, даже и сърдечна, всяка нова надежда, която решите да последвате в този период, даже и да е рискована, ще е за добре.

През септември ви чака изключително усърдна работа, и ако искате да успеете в личното си дело, ще трябва внимателно да се вглеждате във всяка подробност да изпипвате нещата до последния детайл.

В началото на октомври около 8-мо число на месеца, Марс отново ще е в съвпад с Венера, този път в знака на Деви. Много овни ще трябва да се втренчат  в емоционалните си отношения, да хармонизират тона на общуване, да се вслушат в желанията на другия и да си дадат сметка, че ако не могат да ги изпълнят, по-добре да се разделят. Може обаче и нова връзка да се създаде, чиста, подредена, предвидима, в служба на другия, точно като родена под знака на Дева.

Ключовото събитие за 2017-та, а именно преминаването на Юпитер в следващ знак, пряко ще повлияе на овните. Преместването ще е от Везни в Скорпион и ще стане на 10.10.

Цяла една година звездният благодетел ще ви накара да се перчите като мачо, да се чувствате силни и красиви, ще ви обещава власт, слава и пари. Ще има и условие, разбира се -  вие лично да положите усилие и да работите с качествата на скорпиона като воля, издръжливост, устойчивост на криза, което няма да мине без пречистващи сълзи.

На овните ще им се наложи да задълбаят в корена на връзките си, да търсят истинския извор, причината за всяко решение, и да не разгарят искрите си напразно, особено ако все още не знаят какво точно искат да пречистят с огъня, който се разгори. Особено през декември, когато и Марс влезе в Скорпион, а Меркурий ще е ретрограден в огнен знак, е възможно диви страсти да се разпалят, да се изисква ред и подчинение от другия, да се търси вина и да се намира, даже и да няма причина, да се настоява, че под вола все пак има теле.

Ако успеете да опитомите необуздания си огън обаче, ако издържите на изкушението да разпръскват огън и жупел просто ей така, за да има и без повод заря, ако позволите на искрата да се съхрани от вятър и дъжд и търпеливо я положите в огниво, да разпръсква светлина, значи 2017-та ще е успешна за вас, ще сте положи начало, чийто резултат задължително ще се прояви, ако не веднага, то в продължение на следващия 9-годишен период, със сигурност!

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.